Türk Sağlık-Sen, Sağlık Bakanlığı bahçesinde şehitler için Kur'an okudu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2008 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanları, Aktütün karakoluna yapılan hain saldırıyı lanetleyerek teröre karşı önlem alınmasını istediler. Türk Sağlık-Sen tarafından Sağlık Bakanlığı bahçesinde düzenlenen terörü protesto gösterisinde şehitler için önce Kuran-ı Kerim okundu. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı söylendi. Sağlık çalışanları, daha sonra terörist saldırılarını protesto ederek 'Meclis'te PKK İstemiyoruz,' 'Kürt Türk Kardeştir' sloganları attı.

Sağlık çalışanları adına bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci terörü sonlandırıcı eylemlerin bir an önce alınmasını istedi. Kahveci, "Aktütün'de şehit olan 15 askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu saldırı bir kez daha terörün Türkiye'nin öncelikli çözülmesi gereken sorunu olduğunu ortaya çıkarmıştır. Başta siyasi irade olmak üzere terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmak için gerekli önlemler bir an önce hayata geçirilmelidir." dedi.

Teröre toplumun tüm katmanlarının ortak tepki göstermesi gerektiğini kaydeden Kahveci "İşçisi, memuru, esnafı, öğrencisi, doğusu batısı Türkiye'de yaşayan herkes teröre karşı ortak tepki göstermelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak biz 1 milyon vatandaşımızın Ankara'da toplanıp terörü lanetlediği, bir eylem yapılmasını istiyoruz. Bunun içinde Türkiye Kamu-Sen olarak üzerimize düşün her görevi yapmaya hazırız. Bu çağrımızın tüm kesimlerden olumlu bir cevap bularak en kısa zamanda eylemi gerçekleştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Eylem şehitlerin isimlerinin okunarak temsili bir yoklama yapılması ile sona erdi. Sağlık çalışanlar şehitlerin isimleri okunduğunda burada diye bağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber